top of page
Goedgekeurde KWPN hengst Insider VDL - fokkerij van de Katenhorst - Reggehoeve

FOKKERIJ BIJ REGGEHOEVE

Ontstaan bij J.A.J. Verschoor 

VAN DE KATENHORST! 

Het fokken & houden van paarden zit al generaties lang in ons bloed, de liefde voor het paard is ons door onze grootvaders meegegeven. Het fokken van uitzonderlijk getalenteerde sportpaarden, die internationaal mee kunnen springen op het allerhoogste niveau is & blijft het streven!

We nemen je graag mee naar de oorsprong & visie achter de kleinschalige fokkerij 'van de Katenhorst' waarmee inmiddels grote successen behaald zijn!  

image00006 (2)_edited_edited.jpg
Sam Sam van de Katenhorst (Sambucci de Muze x Chin Chin) Reggehoeve
Jaranck van de Katenhorst (Corland x Chin Chin) Reggehoeve
Onyanka van de Katenhorst (Insider VDL x Chin Chin) Reggehoeve
Syanka van de Katenhorst (New Pleasure VDL x Insider VDL) Reggehoeve
5-Olympia-Baltic-VDL-x-Grand-Slam-VDL-2.jpg

VOOR SPRINGEN             MET PRESTATIES

TALENT     KWALITEIT

&

Onze bedrijfsvoering richt zich op fokkerij, opfok en het onder zo ideaal mogelijke omstandigheden opleiden van het jonge paard met als stip aan de horizon de ontwikkeling tot succesvol sportpaard. Het paard met aanleg, talent & vermogen dat uiteindelijk op het hoogste niveau in de springsport kan presteren. Kernwoorden bij Reggehoeve zijn rust, ruimte, beweging, afwisseling & een prettige trainingssfeer!

WELZIJN

Rust, regelmaat, optimale voeding en verzorging. Licht, lucht &

ruimte in huisvesting met sociale contactmogelijkheden 

TALENT & AANLEG

Bewezen fokmerries & jonge talentvolle merries met een hoge verwachting voor de sport, veel prestatie in de directe merrielijn vormen de basis voor onze fokkerij!

TRAINING & PRESTATIES

Correcte training met de nodige afwisseling, waarbij het talentvolle jonge paard voldoende tijd krijgt om te leren is in onze visie het derde hoofdpunt om te komen tot uitzonderlijke prestaties in de sport

IMG_1676.PNG
JOHAN VERSCHOOR

Dat Insider VDL is goedgekeurd & zelfs 3e is geworden in de kampioenskeuring is wat je als fokker hoopt ooit mee te maken! Alle dank aan VDL Stud, wat een vakmanschap! 

image00059_edited_edited.jpg

Wianka      H

CORLAND x LUX Z x ALEXIS Z
Elite EPTM (spr) Prest Prok


Insider VDL (Etoulon VDL) GGK KWPN 1.45m gereden door Thomas Ryan
Forlan (Nabab de Reve) 1.50m uitgebracht door Wout-Jan van der Schans       
BG Ziro Percent (Zapatero VDL) 1.60m geboren bij de oud eigenaar van Wianka A.J. Hassing


NAKOMELINGEN

"Wat zijn we trots dat Insider, voor hij gekocht werd door VDL Stud,, toen nog; 'Itoulon van de Katenhorst' het eerstgeboren veulen is bij Reggehoeve's stal waar fokkerij 'van de Katenhorst' gevestigd is!"

Dit is een paragraaf. Klik hier om je eigen tekst toe te voegen.

Insider viel op de KWPN Hengstenkeuring al zeer positief op en eindigde als derde in de kampioenskeuring in Den Bosch. Als eerste KWPN-goedgekeurde Etoulon-zoon werd Insider ingeschreven met een mooi puntentotaal van 82½. De bloedgemaakte hengst maakte de hoge verwachtingen van de KWPN hengstenkeuring in Den Bosch ook in het verrichtingsonderzoek waar. De 8½'en voor reflexen, techniek en aanleg als springpaard onderschrijven het grote potentieel van Insider.

Moedersvader Corland heeft zich op het allerhoogste niveau bewezen onder Wout-Jan van der Schans en is met nakomelingen als Bacardi VDL, Apardi, California, Andretti S en VDL Torlando een op-en-top springpaardenleverancier. De waardevolle hengsten Lux en Alexis Z zetten de pedigree van Insider kracht bij. Beide hebben ook Grand Prix gesprongen en zijn vader van toppers als Utascha en Amaretto. Insiders moeder Wianka H gaf in combinatie met Zapatero al het internationale springpaard Ziro Percent van Julia Schönhuber en komt uit een predicaatrijke moederlijn met veel sport. Zo is Insider nauwverwant aan het Grand Prix-springpaard Centurion B van Lisa Goldman, zij waren al meerdere malen hooggeplaatst in Grote Prijzen in de USA. 

Insider viel als 4-jarige op in de hengstencompetitie, hij sprong alle rondes inclusief de finaleronde in Den Bosch foutloos rond. Insider is scherp voorzichtig en springt met een goede techniek rond. Deze kwaliteiten toont hij ook als 5-jarige. In de hengstencompetitie zijn er foutloze rondes in De Peelbergen en Ermelo. Ook sprong hij twee foutloze rondes tijdens het WK voor 5-jarigen in Lanaken.

Nakomelingen: De veulens zijn rastypische veulens met veel bloed, uitstraling en elasticiteit. Nylisa werd 2e van de springveulens van de CK Groningen. Dochter Magdalena eindigde in 2017 als 5e in de finale van het nationaal veulenkampioenschap. In Harich werd ze gehuldigd als kampioen van de merrieveulens in Harich. Miesarah van de Westerhoeve werd kampioen van de CK Zeeland. 

Insider: bloed, uitstraling en elasticiteit!  -  Insider (Etoulon x Corland) - VDL Stud               

image00016.jpeg
LINDE PODT 

Met de eerste jonge merrie van Insider VDL die opa uit Dana heeft aangehouden ga ik binnenkort op concours. Mijn droom is ooit internationaal mee te kunnen doen op eigen gefokte paarden door mijn familie !

IMG_3969_edited_edited.jpg

    Dana         W

CHIN CHIN x LIBERO H x NOTARIS
Voorl. keur Prok


Jaranck van de Katenhorst (Corland) GGK AES 1.40m gereden door Christopher Burton
Kydana van de Katenhorst (Grand Slam VDL) Elite IBOP (spr) Prok 1.30m      

 


NAKOMELINGEN
 

ONZE PARTNERS

Black
Black
KNHS Reggehoeve
Black
Dierenkliniek Hellendoorn Nijverdal_edit
Black
VDL STUD_edited.jpg
Black
Paardenpraktijk Smit_edited_edited.jpg
Black
SBB logo_edited_edited_edited.jpg
bottom of page