top of page

HET HULPCENTRUM

Wat wil je graag weten?

HOE VERDUURZAAMD REGGEHOEVE?

Al sinds de nieuwbouw van de accommodatie in 2012 is met duurzaamheid rekening gehouden. De kernwaarden voor architectuur van Reggehoeve's stallencomplex zijn hierop aangepast. We hebben onder andere gekozen voor uitstekende isolatie en duurzame materialen, vandaar dat gekozen is voor hout bij de gehele afwerking. Voor de horecazalen zijn bijvoorbeeld als lambrisering oude minder stevige houten planken die als omheining van de trainingsmolen dienst deden hergebruikt. Dit is maar één voorbeeld.. zo zijn er heel wat te noemen.

WAT WORDT ER GEPRODUCEERD?

Al ons ruwvoer wordt op eigen graslanden gewonnen en verwerkt. Van onderzoek op onze hectares grasland, tot toevoeging van organische meststoffen gecombineerd met de benodigde mineralen en extra meststoffen tot uiteindelijk het in voordroog kuilbalen zetten van ons gras wordt helemaal in eigen beheer uitgevoerd. Voordeel hiervan is dat we exact weten wat onze paarden aan voedingsstoffen & suikers binnenkrijgen. Vanuit de ruwvoer waardes stellen we een compleet voerschema samen waarop het krachtvoer volledig afgestemd is. Dit alles met als doel optimale ontwikkeling van het (sport) paard. 

ZIJN DE PRODUCTEN VRIJ VAN CHEMICALIËN?

Naast dat al onze diervoeding chemicaliën vrij is denken wij ook aan verduurzaming waar mogelijk. We lichten onze handelingswijze graag persoonlijk toe.

bottom of page