Wedstrijden

FNRS Dressuur & Springen

Wil jij ook graag meedoen aan FNRS wedstrijden? Dat kan! Zodra je in het bezit bent van een FNRS Ruiterpaspoort en je instructrice denkt dat je er klaar voor bent!

De KNHS Ruiteropleiding bestaat uit drie fasen: brons, zilver en goud.

Bij het eerste onderdeel, brons, horen rijlessen in dressuur en springen.Bij dit onderdeel van je ruiteropleiding hoort een boek; ‘Leer paardrijden met plezier’, hierin lees je alles dat je moet weten over de verzorging van paarden en hoe je met ze om moet gaan..

Hoe verder je gevorderd bent in je ruiteropleiding, hoe moeilijker de proeven & parcoursen worden. Zo leer je op een leuke manier alles over dressuur & springen!

pensionstallingbg
new7_afbeelding_01
DSC_1007w
pensionstalling-02

FNRS Dressuurproeven

Dressuurrijden is de basis van het paardrijden. Iedereen begint ermee. Je leert hoe je op een paard hoort te zitten en hoe je hem kunt aangeven wat je wilt. Heb je dit enigzins onder de knie, dan kun je jouw vorderingen gaan meten tijdens F-proeven. De proeven zijn opgebouwd in niveau, waarin de moeilijkheidsgraad steeds hoger wordt. Bij de F-proeven wordt de ruiter beoordeeld, dus nog niet de combinatie van ruiter en paard.

FNRS Springen

Wil je echte parcoursen leren springen? Begin dan eerst met de wekelijkse springlessen. Heb je dat onder de knie, dan kun je deelnemen aan de  S-proeven. Deze variëren in hoogte tot en met 90 centimeter. Er wordt onder andere gekeken naar jouw houding en zit en de manier waarop je rijdt. De S-proeven bestaan uit verschillende niveaus.

Voordat je gaat springen is het van belang dat je in balans zit op je paard en het paard niet hindert in zijn bewegingen. Een goede houding is daarom niet alleen mooi, maar vooral functioneel. Wanneer een paard wordt gehinderd in zijn beweging is dit niet bevorderlijk voor het welzijn van het paard tijdens het springen, maar kan het ook voor gevaarlijke situaties zorgen. Het is daarnaast belangrijk dat het paard enige springaanleg heeft en dat hij het springen leuk vindt om te doen.

Uitslagen

Uitslagen

Info voor deelnemers

Lees je de informatie over je F-proeven hieronder goed door? We wensen je alvast veel succes voor het rijden van je proef!

Klik hier voor info: F-proeven rijden bij Reggehoeve Hippisch Centrum